Todd Terje musikkinnpakning (studentprosjekt)

Brief: Lag et albumkonsept med en valgfri artist. Det skal inneholde minst en LP-plate og tanker om digital tilstedeværelse.

Løsning: Todd Terje, en av stjernene på Space Disco-scenen lager eksotisk elektronisk musikk med en god dose humor og varme. Jeg startet prosessen med cutouts fra magasiner og aviser, og fant et spennende jungelmotiv. Todds underfundige låttitler inspirerte meg til et oppdiktet alter ego; Mr. E (Mystery). Jeg mikset de analoge materialene med digital prosess (Processing) og etablerte en fargepalett og mønstre som kunne generere unike platecover (se lenger ned), samt fungere som download-nøkkel til en digitale versjonen av albumet. Deluxe-versjonen var en fler-trinnsboks med CD, LP og hefte, i en grønn boks med koden silketrykk.

Førsteutkast: Gjennom å bruke cutouts fra magasiner, dannet jeg grunnideen til coveret. Jeg beveget meg over i et abstrakt og mystisk tema, og kom opp med ideen om Mr. E – (uttales mystery). Kombinasjon av flere bilder, bruk av kopimaskin og skalering, laget jeg det første utkastet.

Ferdig cover:Etter en digitalisering av elementene, endte jeg opp med å rendyrke jungeltemaet på forsiden, og heller ha med Mr. E på baksiden. Jeg valgte å fremheve BPM – beats per minute – som er interessant for DJer som jobber med vinyl. Ellers er digital håndskrift brukt gjennomført.

Utvidet pakning: Etter å ha et fysisk cover, ønsket jeg å utforske mulighetene for digitale løsninger. Hvordan kunne hvert platecover ha noe unikt ved seg? Jeg startet prosessen ved å tenke reduksjon til de minste bestanddelene.

Mønster: Det forenklede uttrykket med fargepiksler var en god start, men manglet noe av det organiske. I musikken til Todd Terje er det mye rytmiske figurer, men ofte farget av afrokubanske rytmeinstrumenter som bongotrommer, kubjeller, maracas og rytmeegg. Jeg ville kombinere det rytmiske med det organiske.
Processing: Jeg brukte anledningen til å lære meg litt Processing, et programmeringsspråk som for eksempel kan generere grafikk. Jeg matet inn mine figurer sammen med fargepaletten og eksperimenterte med forskjellige parametre. Dette kunne brukes både til store, komplekse mønstre, og enkle med færre elementer.

Komplett pakke: De fysiske coverne sammen med de genererte versjoenene. Litt av tanken var å se hvordan et cover kan fungere ned til de minste størrelser. En form for responsiv design (eller, om du vil, progressiv forbedring fra liten til stor.
Venstre: CD-cover [8x8], Spotify [5x5], iPod nano [3x3], 12" cover
Topp: CD-cover bakside and LP-cover bakside

Unik kode: På innsiden av coveret er det printet et unikt mønster. Dette mønsteret kan brukes som en kode for å få tilgang til den digitale portalen med nedlastingen av albumet. En egen nettside for albumet gir rom for å kunne gå dypere inn i det mystiske universet. Den fysiske utgivelsen gir tilgang til det digitale.

Deluxe: En veldig limited edition versjon av utgivelsen, med silketrykket omslag og skreddersydd boks, kledd i stoff. Tre nivåer med neopren avdekket 12”-versjon, prosjektrapport og CD-versjon.

Prøv å generer ditt eget cover! 🔗

Tilbake til forrige side